Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с парното - помощ !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от roverbulgaria Покажи съобщение
    Странен мирис не съм усетил . Чу се нещо като гърмеж , като пукане , де да знам как да го опиша . Къде се намира моторчето да видя буксата как е .

Ако има някой , който ги разбира в София , да се видим да погледнеме , или ми кажете къде да я карам на диагностика и дали ще го хванат като го закачът .
    За вентилатора бушоните къде са ( тези места дето изброих или има и други ? )
    Ако намеря моторчето , ще погледна буксата , ще му дам ток и ще видя бачка или не . Ще разбера до вентилатора идва ли ток и т.н.
    И КЪДЕ се намира вентилатора и как се стига до него ??
    Точно както казва Megadet, най вероятно зелената кутия е махната. Цокълът и стои ли ? Трябва да е между модула на централното и ICS- а. Не е добра идея да подаваш директно 12 V на мотора на вентилатора, защото според описанието е безчетков. А това означава, че се управлява от специален генератор. Ако този генератор е поместен в самия вентилатор, няма страшно, но ако е външен, подавайки постоянно напрежение директно на намотките, можеш да изгориш мотора.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

вентилатор....от капа .ставав ама май куплунга е леко различен със 166.дал ли е веднъж ядове обикновено пак започва-намери къде е захранващия куплунг под кората на чистачките и го разкачи -ако не е стопен- имаш късмет може и да тръгне за известно време.истината е нов и си виж радиаторчето ...и се подготви за ценовия шок
      75 2.0 т.с 146HP ланча делта 1.6 16 103 HP
      kavasaki zzr-600 100 жребеца
      147 1.9 JTD 115 HP тел.0899 80 80 54

Comment

Първоначално публикувано от Megadet Покажи съобщение
        Колега трябва да има зелено реле, изглежда при теб са го махнали, иначе те мигачите си работят и без него но нямаш светлинната индикация ако греша колегите да ме поправят! Търси втора ръка от някъде!
        На някой модели тва реле не етам

---------- Post added at 14:45 ---------- Previous post was at 14:44 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Точно както казва Megadet, най вероятно зелената кутия е махната. Цокълът и стои ли ? Трябва да е между модула на централното и ICS- а. Не е добра идея да подаваш директно 12 V на мотора на вентилатора, защото според описанието е безчетков. А това означава, че се управлява от специален генератор. Ако този генератор е поместен в самия вентилатор, няма страшно, но ако е външен, подавайки постоянно напрежение директно на намотките, можеш да изгориш мотора.
        Интересно аз съм сменял четки на такъв

---------- Post added at 14:46 ---------- Previous post was at 14:45 ----------

Първоначално публикувано от dellltata Покажи съобщение
        вентилатор....от капа .ставав ама май куплунга е леко различен със 166.дал ли е веднъж ядове обикновено пак започва-намери къде е захранващия куплунг под кората на чистачките и го разкачи -ако не е стопен- имаш късмет може и да тръгне за известно време.истината е нов и си виж радиаторчето ...и се подготви за ценовия шок
        Тонка на старите съвпада куплунга на 100%
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
          Интересно аз съм сменял четки на такъв

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Даа пак тоя Е-леарн
            sigpic
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Даа пак тоя Е-леарн
              Може да има различни изпълнения на този мотор. При теб e-learn - ът какво казва по въпроса?

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Може да има различни изпълнения на този мотор. При теб e-learn - ът какво казва по въпроса?
                Интересното е че на 2.0 старата показва същото, на новата картинката е същата ма описанието не е
                sigpic

Comment

Интересното е че на 2.0 старата показва същото, на новата картинката е същата ма описанието не е
                  Какви са ти впечатленията относно DTE, сравнено с E-learn? Аз като гледам само интерфейсът е различен а информацията сякаш е 1:1.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Какви са ти впечатленията относно DTE, сравнено с E-learn? Аз като гледам само интерфейсът е различен а информацията сякаш е 1:1.
                    Така е ДТЕ е по-старо и обикновенно по-добре е е-лърн
                    sigpic

Comment

Проблемът е решен ! Проблем във вентилатора ! Смяната беше около 3 - 4 часа с много псувни . Фреонът не сме изпускали - потвърждавам , че може да се смени без да се разкачат тръбите . Дърпат се малко нагоре и с финт се вади . Буксата беше същата ( моторчето е от КАПА ) .

Comment

Working...
                      X